Hoe lang gaat een padelracket mee?

Hoe lang gaat een padelracket mee?

Als fervente padel liefhebbers willen we allemaal dat onze uitrusting lang meegaat, en het padel racket staat hierin natuurlijk centraal. Het is niet alleen een investering in geld, maar ook in onze prestaties op de baan. De levensduur van een padel racket kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren. In deze blog nemen we je mee in alle factoren die invloed kunnen hebben op de levensduur van jouw padelracket. 

Frequentie en intensiteit van spelen

Een van de meest voor de hand liggende factoren die van invloed zijn op de levensduur van een padel racket is hoe vaak je speelt en hoe intensief je speelsessies zijn. Regelmatig spelen op een hoger niveau kan leiden tot meer slijtage en uiteindelijk tot een kortere levensduur van je racket. Spelen met enorm veel kracht heeft uiteraard invloed op de hoeveelheid 'klappen' die een racket te verwerken heeft. 

Spelen met beleid 

Padel kan ooit een enorm mentaal spelletje zijn. Het is gemakkelijk om gefrustreerd te raken tijdens een wedstrijd en die frustraties op je racket te uiten door het op de grond te slaan of tegen het hek te slaan. Dit kan echter leiden tot beschadiging van het frame en de structuur van het racket, waardoor de levensduur ervan wordt verkort. Speel met beleid en houd je emoties onder controle om je racket te beschermen. Mentaal de knop om zetten om jezelf te herpakken heeft tevens een erg positieve invloed op het vervolg van de wedstrijd.

Weersomstandigheden waarin je speelt

Padel kan zowel binnen als buiten worden gespeeld, en de weersomstandigheden kunnen een grote rol spelen in de levensduur van je racket. Extreme hitte of regen kan veel invloed hebben op de prestaties en duurzaamheid van je racket. Extreme hitte kan ervoor zorgen dat je racket de veerkracht en elasticiteit verliest, terwijl regen ervoor kan zorgen dat je racket water absorbeert, uit gaat zetten en scheuren vertoont. Dit voorkom je door een racket te kopen met een binnenkant van EVA Black, een niet-absorberend rubber. Zorg ervoor dat je je racket goed beschermt en onderhoudt, vooral als je regelmatig buiten speelt.

Materiaal van je padelracket 

Het materiaal waaruit je racket is gemaakt, speelt een cruciale rol in hoe lang het meegaat. Tegenwoordig worden padelrackets vervaardigd met geavanceerde materialen zoals carbon, glasvezel en kevlar. Carbon is een populair materiaal vanwege zijn combinatie van sterkte en lichtheid, wat zorgt voor een duurzaam maar toch responsief racket. In deze blog lees je meer over het belang van carbon in je padelracket. EVA rubber wordt vaak gebruikt in de kern van het racket vanwege zijn dempende eigenschappen, waardoor trillingen worden verminderd en het comfort wordt verhoogd.

Racket accessoires

Naast het materiaal van het racket zelf, kunnen padelracket accessoires zoals een protectietape ook helpen om de levensduur te verlengen. Een protectietape kan de randen van het racket beschermen tegen schokken en wrijving, waardoor beschadigingen worden voorkomen. 

Hoelang een padel racket meegaat, hangt dus af van verschillende factoren: hoe vaak je speelt, hoe je speelt, de omstandigheden waarin je speelt, het materiaal van het racket en het gebruik van accessoires. Door goed voor je racket te zorgen en met beleid te spelen, kun je ervoor zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat en je prestaties op de baan blijft verbeteren.

Terug naar blog

Bekijk onze rackets

1 van 3