Padel racket vormen

Padel racket vormen: alles wat je moet weten

Padel, een razendsnelle en dynamische sport waarbij de keuze van het juiste padel racket cruciaal is voor je succes op de baan. Laten we dieper ingaan op de drie populaire padel racket vormen: rond, druppel en diamant, en hoe deze vormen invloed hebben op jouw spel.
 
Padel racket vormen

Rond padel racket: voor beginnende of controlerende spelers

Een rond padel racket is ideaal voor beginnende, controlerende of verdedigende spelers vanwege de grote sweetspot. Dit maakt het racket ook vergevingsgezinder bij niet-perfecte slagen, waardoor het een uitstekende keuze is voor spelers die net beginnen met padel of een verdedigende speelstijl hanteren.

De ronde vorm zorgt voor een laag balanspunt, waardoor je racket licht aanvoelt. Dit maakt dat je racket erg goed hanteerbaar is en veroorzaakt over het algemeen het minst snel polsklachten. Een rond racket gaat vaak gepaard met een relatief laag carbongehalte, zoals 3K carbon. Ben jij een controlerende speler, ben je je techniek nog aan het verfijnen en ben je op zoek naar een makkelijk te hanteren padel racket? Neem dan eens een kijkje bij de Volux Varia, hét padel racket voor ultieme controle. 

Druppelvormig padel racket: voor de allrounder

Een druppelvormig padel racket is een 'gulden middenweg' tussen controle en kracht. Het biedt een kleinere sweetspot dan de ronde vorm en een iets grotere sweetspot dan de diamantvorm, waardoor het ook geschikt is voor spelers die hun techniek willen verbeteren. Dit type racket is veelzijdig en geschikt voor veel verschillende soorten slagen, waardoor het een favoriet is onder zowel beginners als gevorderde spelers.

Het balanspunt ligt bij een druppelvormig padel racket wat hoger dan bij een rond racket. Omdat het zwaartepunt verder van je pols ligt, voelt dit racket iets zwaarder aan en kun je meer kracht mee geven aan je slagen dan bij een rond racket. Ook op gebied van materiaalkeuze wordt een druppel racket vaak gezien als een gemiddelde optie. Zo biedt Volux Padel een rond padel racket aan gemaakt van 12K carbon, wat een gemiddeld carbongehalte is. Mocht jij op zoek zijn naar de ideale verhouding tussen controle en kracht, bekijk dan zeker ons allround padel racket: Volux Victa

Diamantvormig padel racket: voor de aanvallende speler

Voor de spelers die een krachtige en aanvallende speelstijl hanteren, is een diamantvormig padel racket de beste keuze. Met de focus op maximale kracht en snelheid sla jij de ene 'winner' na de andere. Dit type racket beschikt over een kleine sweetspot die zich hoog op het padel racket bevindt. Het vereist dus meer vaardigheid en techniek om de ballen goed te raken en optimaal te profiteren van deze racketvorm. Met name gevorderde spelers met een agressieve speelstijl zullen profiteren van de explosieve kracht die de diamantvorm biedt.

Een diamant padel racket heeft het hoogste balanspunt van alle soorten padel rackets, dit racket noem je 'topzwaar'. Het is per definitie niet zwaarder dan andere rackets, maar zo voelt het wel omdat het zwaartepunt ver van je grip af ligt. Hierdoor geef je maximale power mee aan smashes en andere aanvallende slagen. Ook wij bieden een diamantvormig padel racket aan, gemaakt van 18K carbon. Zou jij jezelf omschrijven als een technisch vaardige speler die graag de aanval zoekt? Dan is de Volux Vinco hét racket voor jou. 

Kies slim, speel slim

Bij het kiezen van een padel racket is het cruciaal om de grootte van de sweetspot en het balanspunt in overweging te nemen, afhankelijk van je speelstijl en vaardigheidsniveau. Beginners gedijen vaak goed met een rond racket vanwege de vergevingsgezinde sweetspot, terwijl ervaren spelers de voorkeur kunnen geven aan de kracht van een diamantvormig racket. De druppelvorm biedt een uitstekende balans voor spelers die het beste van beide werelden willen. Kies verstandig en til je padelspel naar nieuwe hoogten! Voor meer informatie of racketadvies, klik hier

Terug naar blog

Bekijk onze rackets

1 van 3