Welk padel racket gebruiken de profs?

Met welk type padel racket speelt de top 10 van de wereld?

In de dynamische wereld van padel zijn de juiste uitrusting en vooral het juiste racket essentieel voor topprestaties. Weet jij welk racket favoriet is onder de wereldtop? Hier is een overzicht van de padelrackets die momenteel worden gebruikt door de beste spelers volgens de FIP-ranglijst op het moment van schrijven

Arturo Coello

Arturo Coello is een jong talent dat zowel aanvallend als verdedigend excelleert. Op 19-jarige leeftijd won hij al zijn eerste titel in de World Padel Tour. Coello speelt met een diamantvormig racket. Dit type racket ondersteunt zijn allround speelstijl door een perfecte balans tussen power en controle. Zijn linkshandige aanvallen en snelle reflexen maken hem tot een formidabele speler aan de rechterkant van het veld.

Ale Galán

Ale Galán staat bekend om zijn veelzijdigheid en aanvallende speelstijl. Met een lengte van 1,86 meter en een atletische bouw, voert hij met gemak smashes en bandejas uit. Hij speelt met een diamantvormig racket dat zijn agressieve spel perfect ondersteunt door de hoge balans, wat zorgt voor extra power bij elke slag. Galán is een meester in het domineren van het net, waarbij zijn kracht en techniek goed tot hun recht komen.

Agustin Tapia

Agustin Tapia is een elegante en creatieve speler die bekend staat om zijn agressieve speelstijl en verrassende slagen. Hij speelt met een druppelvormig racket. Tapia's vermogen om onverwachte en creatieve shots te maken, gecombineerd met zijn krachtige aanvallen, maakt hem een van de meest opwindende spelers om naar te kijken.

Juan Lebrón

Juan Lebrón is een speler die bekend staat om zijn krachtige slagen en aanvallende speelstijl. Zijn vermogen om vanuit elke positie op het veld te smashen, maakt hem een gevaarlijke tegenstander. Als typische aanvaller, spelet Juan Lebrón met een diamantvormig racket. In tegenstelling tot een aantal jaar geleden, speelt Lebrón tegenwoordig aan de rechterkant van het veld, wat zijn power nog effectiever maakt.

Martin Di Nenno

Martin Di Nenno is een speler die bekend staat om zijn precisie en verdedigende vaardigheden. Hij speelt meestal aan de rechterkant van het veld en is een meester in het opzetten van punten voor zijn partner. Di Nenno gebruikt een diamantvormig racket. Zijn snelheid en plaatsingsvermogen maken hem een cruciale speler in elke wedstrijd.

Franco Stupaczuk

Franco Stupaczuk is een van de meest veelzijdige spelers in de World Padel Tour. Hij speelt met een hybride padel racket dat hem helpt bij zowel zijn aanvallende als verdedigende spel. Een hybride padel racket is een middenweg tussen druppel- en diamantvormige padel rackets. Stupaczuk staat bekend om zijn uitstekende spelinzicht en verdediging aan de linkerkant van het veld. Zijn capaciteiten om snel te schakelen tussen aanval en verdediging maken hem een complete speler.

Paquito Navarro

Paquito Navarro speelt met een aanvallende en risicovolle stijl aan de linkerkant van het veld. Hij is beroemd om zijn spectaculaire en gedurfde slagen. Navarro gebruikt een diamantvormig racket. Dit biedt hem de power en controle die hij nodig heeft voor zijn agressieve speelstijl. Zijn vermogen om het publiek te vermaken met zijn risicovolle spel maakt hem een favoriet onder de fans.

Federico Chingotto

Federico Chingotto staat bekend om zijn verdedigende vaardigheden en zijn bijnaam "de stofzuiger" vanwege zijn vermogen om vrijwel elke bal terug te halen. Zijn hybride vormige racket helpt hem bij het snelle, verdedigende spel. Ondanks zijn relatief kleine gestalte compenseert Chingotto dit met zijn ongelooflijke snelheid en precisie aan de rechterkant van het veld.

Fernando Belasteguín

Fernando Belasteguín is een legende in de padelwereld, bekend om zijn strategische spel en uitzonderlijke spelinzicht. Hij speelt met de een diamantvormig padel racket: de Wilson Bela Pro V2 2023. Zoals je kunt raden, staat 'Bela' in de naam van het racket voor 'Belasteguín'. Belasteguín staat meestal aan de linkerkant van het veld en is meester in het plaatsen van lobs en gecontroleerde slagen, waardoor hij zijn tegenstanders continu onder druk zet.

Mike Yanguas

Miguel 'Mike' Yanguas staat bekend om zijn agressieve en dynamische speelstijl, waarin hij moeiteloos schakelt tussen verdediging en aanval. Op de drive positie benut hij zijn lengte (189 cm) om veel ruimte op het veld te bestrijken en met precisie krachtige schoten zoals de vibora en de smash te plaatsen. Dit doet hij met een diamantvormig padel racket. Zijn techniek en snelheid stellen hem in staat om openingen in het veld van de tegenstander te vinden en snel naar het net te bewegen om punten te winnen.

Wat opvalt is dat het gros uit de wereldwijde padeltop speelt met een diamantvormig racket. Een enkeling speelt met een druppelvormig padel racket, en sommige hangen tussen deze twee modellen in met een hybride padel racket. Met deze rackets streven de beste padelspelers naar perfectie op het veld, waarbij elk detail van het racket hen helpt om hun speelstijl optimaal te benutten. Welke racketvorm is jouw favoriet? Leer in deze blog welk padel racket het beste bij jouw speelstijl past.

Terug naar blog

Bekijk onze rackets

1 van 3